BBO Discussion Forums: Sıkça Sorulan Sorular - BBO Discussion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Sıkça Sorulan Sorular

#1 User is offline   MolvaM 

  • PipPipPipPip
  • Group: Yellows
  • Posts: 250
  • Joined: 2006-July-29

Posted 2009-January-26, 04:15

Aşağıdaki açıklamalar BBO’da Türk üyeler tarafından Sıkça Sorulan bazı Sorulara açıklama getirmek ve BBO üyelerine yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır:

(Önemli not: bu mesajda belirtilenler sadece benim şahsi görüşümdür. BBO'nun resmi fikri burada belirtilenlerden farklı olabilir)


0) BBO’DAN YENİ NİK ALMAK

1) Önce BBO web sitesine girin: http://bridgebase.com/

2) “LOGIN/REGISTER” butonuna tıklayın

3) “Üye Olun (ücretsiz)” butonuna tıklayın

4) Açılacak olan diyalog ekranında girilmesi zorunlu olan Kullanıcı Adı, Şifre, Şifre tekrarı, ve e-posta adresi kutucuklarını doğru şekilde doldurun (seçtiğiniz kullanıcı adının başkası tarafından alınıp alınmamış olduğunu anlamak için Kullanıcı Adı kutusunun hemen sağ tarafında kırmızı harflerle “available” yazdığını gördüğünüzden emin olun)
En alttaki “Ben Kabul Ediyorum” kutucuğunu da tıklamayı unutmayın ve “Kayıt” butonuna tıklayın
Hesabınızı aktive edebilmek için vermiş olduğunuz e-posta adresine gelecek olan mesajdaki linke tıklayın.

5) Artık BBO’da dilediğinizce briç oynayabilirsiniz. Fakat unutmayın ki bu şekilde alınan yeni nikler ile sadece ve sadece BBO web versiyonunda (veya tablet/telefon aplikasyonunda) oynayabilir veya vugraph seyredebilirsiniz. Yıllar önce indirmiş ve memnuniyetle kullanmakta olduğunuz BBO Windows programına yeni nikiniz ile girmeniz mümkün olamıyor.


1) ŞİKAYETLER ve YASAKLAMALAR

1.1. Şikayetim var. Ne yapmalıyım?
Her hangi bir konuda şikayet için abuse@bridgebase.com adresine e-posta göndermelisiniz. Gönderdiğiniz mesajda şikayetinize konu tüm detayları (örneğin Turnuva tarihi, adı, TD adı, board no vs vs) vermeniz gerekir. Eğer birisi size sözlü saldırıda bulunmuş ise bu durumu gösteren ekran kopyasını da mesajınıza eklemeniz gerekir. Ekinde ekran kopyası bulunmayan şikayetler BBO tarafından değerlendirmeye alınmamaktadır.

Yukarıda belirtilen email adresine şikayetinizi gönderdikten sonra, kimliğinizin doğrulanması için size bir otomatik cevap gelecektir. Bu mesajı da aynen geri göndererek şikayetinizin işleme konmasını sağlayabilirsiniz.

1.2. Şikayet e-postasını Türkçe olarak gönderebilir miyim?
Evet gönderebilirsiniz. Ancak İngilizce’den farklı lisanda gönderilen e-postaların işleme konması normalde uzun olan süreyi daha da uzatabilir. Bu nedenle şikayet mesajlarını İngilizce lisanında göndermenizde yarar vardır.

1.3. Ekran Kopyası nasıl alınır?
İngilizce bilmeseniz bile önce şuraya bakın: http://www.bridgebas...h/scrnsnap.html

Size küfür eden bir BBO üyesini şikayet etmek için, ekranda ilgili yazışmanın göründüğü esnada klavyenizdeki “Print Screen” düğmesine basın. Artık o görüntüyü hafızaya kaydetmiş durumdasınız. Şimdi bilgisayarınızda bulunan kelime işlemci (örneğin MS Word) programını çalıştırın. Program açıldıktan sonra “Yapıştır” butonuna tıklayın (veya CTRL+V tuşlarına basın). Şimdi az önceki ekran görüntüsü açmış olduğunuz dosyaya çıkacaktır.

Şimdi bu Word dosyasını farklı bir isim (örneğin size küfür eden kişinin ismini) vererek saklayin ve şikayet mesajınızın ekinde BBO’ya gönderin.

1.4. Bana küfür edildi ama ekran kopyası alamadım. Size küfür eden BBO üyesini düşman listenize atın. BBO’da düşman listenizde olan kişilerden gelen konuşma ve yazışmalar size ulaşmaz.

1.5. Bana küfür edeni düşman listeme atmak benim için yeterli değil.
Ekinde ekran kopyası bulunmayan şikayetler BBO tarafından değerlendirmeye alınmamaktadır. BBO üyelerine verilecek cezaların takdiri BBO yönetimine bağlıdır.

1.6. Ben ekran kopyası alamıyorum. Sarı Renkli BBO Görevlisi olarak siz gerekeni yapın
Sadece söze dayanarak BBO üyelerine ceza verilmesi mümkün değil. Yaptırım uygulanabilmesi için Ekran Kopyası alıp göndermeniz zorunlu.

1.7. Nasıl olsa BBO bütün konuşmaların kayıtlarını tutmuyor mu? Oradan bakın ve görün. O kişi bana hakaret etti.
BBO’da aynı anda 15000 kişi sürekli konuşur durumda. Bu konuşmalar içinde sizin yaşadığınız küfürlü konuşmayı bulmak imkansız. Bu bakımdan lütfen şikayet etmek için Ekran Kopyası almayı ihmal etmeyin.

2) BBO TARAFINDAN VERİLEN CEZALAR

2.1. Ben Ana Briç Kulübüne giremiyorum. Sorun ne acaba?
Bu gibi durumlarda belli başlı 2 sorun bulunuyor:
- Masadan oyuncu atmak
- Oyunu yarım bırakıp terketmek
Bu gibi durumlar birkaç kez takrarlanırsa sistem tarafından otomatik olarak 2 veya 3 gün yasaklama vermektedir.

2.2. Bir turnuvaya yazılmıştım, onun saatini beklerken de Ana Briç kulübünde oynuyordum. Masayı terketmek benim suçum değil di ki. Otomatik olarak turnuvaya alındım ben ne yapayım?
Hayır bu sizin suçunuz. Eğer turnuva saatiniz yaklaşmış ise başka bir masaya oturmamanız gerekirdi. O masada oturan diğer 3 kişiye saygı gereği bunu yapmalıydınız.

2.3. Benim oturduğum bölgede sık sık elektrik kesiliyor. O durumda da istemeden masayı terketmiş oluyorum. Yapılacak birşey yok mu?
Maalesef 3 günlük cezanızın bitmesini beklemekten başka yapacak birşey yok.

2.4. Ben geçenlerde birisini şikayet etmiştim. Ama görüyorum ki kendisi hala BBO’da utanmadan briç oynuyor.
Bütün Türk oyuncular şikayet ettikleri kişinin Taksim meydanında sallandığını görmek ister. Bir kabahatten dolayı oyuncuya ne kadar süre ile ceza verileceği BBO’nun kararına bağlıdır. Bu oyuncu ile bir daha görüşmemek konuşmamak ve oynamamak için en iyi yöntem onu düşman listenize atmaktır. Atın ve unutun.

3) TD ŞİKAYETLERİ

3.1. Ben turnuvada oynarken sebepsiz yere turnuvadan atıldım. Ne olacak şimdi?
Maalesef abuse@bridgebase.com adresine şikayet emaili göndermekten başka yapılacak birşey yok. Belki TD’nin sizi oyundan atmak için haklı bir sebebi vardı, belki de yoktu. Birçok TD, kendi yetersizliklerinin farkında olmadığı için, masadaki küçük sorunlara çözüm bulmak yerine oyundan adam atmaktan başka bir çare bulamıyor.

3.2. Ben bir turnuvaya girdim ama burada TD’ler sürekli şarkı, türkü, şiir, mani okuyor. Bu beni rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım?
Maalesef yapacak birşey yok. Eğer bu tür turnuvalardan hoşlanmıyorsanız bu turnuvalara katılmayıp başka turnuvalara katılmanız gerekiyor.

3.3. TD beni oyundan attı şimdi sorularıma cevap vermiyor. Bu nasıl olur?Siz muhtemelen TD’nin düşman listesindesiniz. Bu yüzden söylediğiniz sözler ona ulaşmaz. Boşuna uğraşmayın. Kendinize oynayacak başka bir turnuva bulabilirsiniz.

4) VU-GRAF

4.1. Ben Vu-Graf yorumcusu olmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Bu konuda BBO Sarı Renkli görevlileri yetkilidir. Bu yetkililer Vu-Graf yorumcularını Milli briççilerden veya birkaç kez Türkiye Şampiyonu olmuş oyuncular arasından seçerek belirlerler.

5) YILDIZ

5.1. Yıldız almak için şartlar nelerdir?
support@bridgebase.com adresine email göndermelisiniz.

6) BBO OYUNCU PROFİLLERİ

6.1. Ben profilime “Kahrolsun ....... ülkesi” yazmıştım ama 1 hafta yasaklanmışım. Neden?
Çünkü BBO bir briç sitesidir. Politik görüşlerin belirtileceği bir siyaset arenası değildir. Unutmayın ki burada her ülkeden oyuncu var ve bu sitede barış içinde briç oynamak istiyorlar. Karşıt politik görüşlerinizi o ülkenin Kralı’na mektup göndererek veya Büyükelçilik kapısına çelenk bırakarak belirtmenizde yarar var.

6.2. Türk olduğunu bildiğim bir oyuncu profiline başka ülke bayrağı koymuş. Kendisini derhal uyarın!
BBO’da isteyen oyuncu profilinde istediği bayrağı kullanabilir. Bu kimseyi ilgilendirmez.

7) ÖNCEDEN OYNADIĞIM ELLER ve TURNUVA SONUÇLARI

7.1. Geçen hafta oynadığım ellere nasıl ulaşırım?
Şu linke tıklayın: http://online.bridge...hands/index.php

7.2. Geçen hafta oynadığım turnuva sonuçlarına ulaşırım?
Şu linke tıklayın: http://web09.bridgeb...tory/index.html

8) BBO$ İLE PARALI OYUN

8.1. BBO$ nedir?
Şu linke tıklayın: http://online.bridge...lars/index.html

8.2. BBO$ nasıl satın alınır?
Şu linke tıklayın: http://www.bridgebas...ay/purchase.php

8.3. Ben kazanıp biriktirdiğim BBO$’larımla ev almak istiyorum. Ne yapmam gerek?
BBO$, BBO ortamında paralı turnuvaları oynamanıza olanak veren bir sistemdir. BBO$ satın alabilir ve BBO’da harcayabilirsiniz. Ancak kazandığınız veya hesabınızda bulunan BBO$’ları tekrar paraya çevirmeniz mümkün değildir.

8.4. Kendi BBO Hesabımdan bir dostumun hesabına BBO$ transfer etmek için ne yapmalıyım?
Şu linke tıklayın: http://bridgebase09....st/custxfer.php

9) GIB

9.1. GIB nedir?
GIB, BBO’da gerçek oyuncularla briç oynamak yerine robotlarla (yani bilgisayara karşı) oynamanıza olanak sağlayan bir sistemdir. Ana briç kulübünde (ABK) veya çeşitli paralı turnuvalarda GIB robotlarına karşı veya onlarla ortak olarak oynayabilirsiniz. Son derece önemli uyarı: GIB robotlarının briç düzeyleri çok değişkendir. Çok güzel deklareler verip oyunlar yapabilecekleri gibi; zaman zaman da brice bu sabah başlamış bir oyuncunun bile yapmayacağı hataları yapabilirler. GIB’lerle oynamak için çelik gibi sinirlere ihtiyacınız olacaktır.

9.2. GIB hangi sistemi oynar?
Şu linke tıklayın: http://online.bridge...ystem_notes.php

9.3. Bu GIB’ler briç bilmiyor. Beni çıldırtıyorlar ve onlar yüzünden dişimden tırnağımdan artırarak mezar parası olarak biriktirdiğim 47 BBO$’ımı kaybettim. Ne olacak?
Yapacak birşey yok. GIB’lerden memnun değilseniz bir daha onlarla oynamayın.

10) FİKİR VE DÜŞÜNCELER

10.1. Ben çok donanımlı bir BBO üyesiyim. Her konuda değerli görüşlerim var ama kendi kedim dahil beni kimse dinlemiyor. Bu çileyi bitirmak için ne yapmalıyım?
Şu linke tıklayarak BBO sitesindeki “Forumlar” bölümüne gidebilirsiniz: http://forums.bridgebase.com/
Burada ingilizce olarak çeşitli başlıklarda fikir alış-verişi yapabileceğiniz gibi ayrıca sadece Türkçe lisanında bir forum bölümü de bulunmaktadır.

#2 User is offline   gargantua 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 2013-January-03

Posted 2013-January-03, 07:51

Merhaba, el dağıtıcı programla yarattığım elleri BBO da açabileceğimi öğrendim ama yolunu bulamadım yardım rica etsem?
0

#3 User is offline   kasaba81 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 2013-December-08

Posted 2013-December-08, 05:36

View Postgargantua, on 2013-January-03, 07:51, said:

Merhaba, el dağıtıcı programla yarattığım elleri BBO da açabileceğimi öğrendim ama yolunu bulamadım yardım rica etsem?

kayıt oluyorum geçersiz üyelik denıyor ne yapmalıyım
0

#4 User is offline   metro16 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 2014-October-20

Posted 2014-October-20, 16:16

merhaba ben nikimi degistırmek ıstıyorum ne yapayım
0

#5 User is offline   MrAce 

  • VIP Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Advanced Members
  • Posts: 6,971
  • Joined: 2009-November-14
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX

Posted 2016-November-29, 10:06

TEST
"Genius has its own limitations, however stupidity has no such boundaries!"
"It's only when a mosquito lands on your testicles that you realize there is always a way to solve problems without using violence!"

"Well to be perfectly honest, in my humble opinion, of course without offending anyone who thinks differently from my point of view, but also by looking into this matter in a different perspective and without being condemning of one's view's and by trying to make it objectified, and by considering each and every one's valid opinion, I honestly believe that I completely forgot what I was going to say."





0

#6 User is offline   RamazanGuN 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 2017-January-07
  • Gender:Male
  • Location:türkiye

Posted 2017-January-07, 08:39

Murat Bey,
ACBL Konv.kartını doldurup "save" kutusunu tıkladım ama profilimde CC hala boş gözüküyor.Ne yapayım?
0

#7 User is offline   RamazanGuN 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 2017-January-07
  • Gender:Male
  • Location:türkiye

Posted 2017-January-07, 08:41

Murat Bey,
ACBL Konv.kartını doldurup "save" kutusunu tıkladım ama profilimde CC hala boş gözüküyor.Ne yapayım?
0

#8 User is offline   karubburak 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 2017-February-18

Posted 2017-February-18, 09:29

hiç bir turnuvaya katılılamıyorum: turnuva tamamlama oranınız düşük diyor.profilimde turnuva tamamlam oranı bilinmiyor yazıyor.arkadaşlar ne yapmalıyım .yardım lütfen
0

#9 User is offline   23patron23 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 2019-February-20

Posted 2019-February-20, 13:47

hiç bir turnuvaya katılılamıyorum: turnuva tamamlama oranınız düşük diyor.profilimde turnuva tamamlam oranı bilinmiyor yazıyor.arkadaşlar ne yapmalıyım .yardım lütfen
0

#10 User is offline   23patron23 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 2019-February-20

Posted 2019-April-09, 15:02

turnuvaları baştan sona tamamladığım halde
"geçmiş turnuva tamamlama oranınız yetersiz"
hata mesajı veriyor ve turnuvaya kabul etmiyor
ne yapmam gerekiyor?
0

#11 User is offline   23patron23 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 2019-February-20

Posted 2019-April-09, 15:03

tournaments have been completed from start to finish
"past tournament completion rate is insufficient"
error message and does not accept the tournament
what should I do?
0

#12 User is offline   cino6 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 2021-October-02
  • Gender:Male
  • Location:Turkey

Posted 2021-October-02, 00:55

merhaba,
son 2 gündür safari veya Chrome dan BBO sitesine giremiyorum, ben macbook pro kullanıcısıyım gerekli güncellemeler olmasına rağmen ve de iphone cep tel.BBO yu açabilmeme rağmen kendi bilgisayarımda açabilmeyi başarabilmiş değilim, sorunun nereden kaynaklandığını veya oyunlar esnasında bir ceza da aldığımı zannetmiyorum bu konudaki yardımınızı rica ediyorum.. siteye Safari'den giriş yaparken "could not load critical file please check your internet connection" (interneti defalarca kapatıp açmama rağmen başaramadım) yazısı çıkıyor, Chrome dan açtığımda ise aramada kırmızı renkte "not secure" çıkıyor ve giriş izni vermiyor.
bu konudaki yardımınızı rica ediyorum saygılarımla,
0

#13 User is offline   cino6 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 2021-October-02
  • Gender:Male
  • Location:Turkey

Posted 2021-October-02, 00:58

merhaba,
son 2 gündür safari veya Chrome dan BBO sitesine giremiyorum, ben macbook pro kullanıcısıyım gerekli güncellemeler olmasına rağmen ve de iphone cep tel.BBO yu açabilmeme rağmen kendi bilgisayarımda açabilmeyi başarabilmiş değilim, sorunun nereden kaynaklandığını veya oyunlar esnasında bir ceza da aldığımı zannetmiyorum bu konudaki yardımınızı rica ediyorum.. siteye Safari'den giriş yaparken "could not load critical file please check your internet connection" (interneti defalarca kapatıp açmama rağmen başaramadım) yazısı çıkıyor, Chrome dan açtığımda ise aramada kırmızı renkte "not secure" çıkıyor ve giriş izni vermiyor.
bu konudaki yardımınızı rica ediyorum saygılarımla,
0

#14 User is offline   cino6 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 2021-October-02
  • Gender:Male
  • Location:Turkey

Posted 2021-October-02, 03:53

690 / 5000
Çeviri sonuçları
Hello there,
I have not been able to access the BBO site from safari or Chrome for the last 2 days, I am a macbook pro user, although there are necessary updates and I can open iphone mobile tel.BBO, I have not been able to open it on my own computer. .. when logging into the site from Safari, the message "could not load critical file please check your internet connection" (I could not succeed even though I turned the internet off and on again many times) appears, when I open it from Chrome, "not secure" appears in red in the search and does not allow login.
I request your help in this regard,
0

#15 User is offline   MeteGONENC 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 2021-October-10

Posted 2021-October-10, 02:10

View Postcino6, on 2021-October-02, 00:58, said:

merhaba,
son 2 gündür safari veya Chrome dan BBO sitesine giremiyorum, ben macbook pro kullanıcısıyım gerekli güncellemeler olmasına rağmen ve de iphone cep tel.BBO yu açabilmeme rağmen kendi bilgisayarımda açabilmeyi başarabilmiş değilim, sorunun nereden kaynaklandığını veya oyunlar esnasında bir ceza da aldığımı zannetmiyorum bu konudaki yardımınızı rica ediyorum.. siteye Safari'den giriş yaparken "could not load critical file please check your internet connection" (interneti defalarca kapatıp açmama rağmen başaramadım) yazısı çıkıyor, Chrome dan açtığımda ise aramada kırmızı renkte "not secure" çıkıyor ve giriş izni vermiyor.
bu konudaki yardımınızı rica ediyorum saygılarımla,


Merhaba,

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. iMac kullanıcısıyım. iPhone ve iPad ile sorun yaşamıyorum.
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users